By - adminy

David Pocock – en kjempe innen rugby

David Pocock er en australsk rugby-spiller. Han spiller i posisjonen flanker og har spilt på det australske landslaget, som kalles for The Wallabies. Han spiller også for laget Brumbies, som av sponsorgrunner også kalles for Plus500 Brumbies, fra Canberra i den australske serien Super Rugby. Pocock er opprinnelig født og vokst opp i Zimbabwe, men flyttet fra landet grunnet uroligheter og kom til Brisbane i Australia i 2002.

David Pocock har dessuten utmerket seg som både menneskerettighetsforkjemper og dyrevenn. Han har blant annet støttet et prosjekt som kalles Eighty Twenty Vision i Zimbabwe, og har uttalt at David Attenborough er et stort forbilde. Han har dessuten deltatt i for eksempel protester mot gruvedrift. I stort er David Pocock kanskje en litt annerledes idrettspersonlighet, med sterkt og brennende engasjement i mange saker utenfor sporten han konkurrerer i.

Om David Pocock

David Pocock er født 23. april 1988, og er altså 31 år gammel i 2019. Som nevnt ble han født i Zimbabwe, men var bare 16 år da familien flyttet til Australia i 2002. Han er ca. 184 cm lang, og med en vekt på godt over 100 kg – som sannsynligvis i stor grad er muskler – vil han være en formidabel motstander i sin rolle som flanker på rugbybanen.

I tillegg til sitt sterke engasjement for menneskerettigheter og dyr, har han også rukket å bestige toppen av Kilimanjaro i 2008. I 2010 holdt han en seremoni sammen med sin partner Emma Palandri, der de sverget troskap til hverandre men samtidig nektet å gifte seg. David Pocock og Emma har lovet å ikke gifte seg, før det også blir mulig for par av samme kjønn å gifte seg i Australia.

Spill for klubber

David Pocock begynte sin karriere som profesjonell spiller på laget Western Force fra Perth. Han spilte for Western Force i perioden fra 2006, og helt fram til 2012. Da meldte han overgang til Brumbies. Fra 2016 har han spilt av og på for det japanske laget Panasonic Wild Knights i Japans Top League. Han signerte opprinnelig en kontrakt for tre år, men med avbrudd har det blitt lenger.

Han spilte den japanske 2016 –2017-sesongen for Panasonic Wild Knights, før han tok en pause fra Rugby fram til den japanske 2017–2018-sesongen. Etter å ha fullført den, returnerte han til Australia for å spille med Brumbies i den australske 2018- og 2019-sesongen, som igjen betyr at han dropper den japanske sesongen 2018 til 2019. Til slutt vil han komme tilbake til Japan for å spille i 2019 og 2020 med Wild Knights.

Prestasjoner

David Pocock er vise-lagkaptein, både på landslaget The Wallabies og for klubblaget sitt Brumbies. Tidligere i karrieren sin var han dessuten kaptein på det australske junior-landslaget. I 2010 vant han for øvrig medaljen til John Eales, som er den høyeste utmerkelsen innenfor rugby i Australia. Det samme året mottok han dessuten utmerkelsen «Australia’s Choice Wallaby of the Year» og «Rugby Union Players Association (RUPA) Medal of Excellence». Ikke verst!

I løpet av sin karriere har Pocock vært skadet flere ganger, noe som ikke er uvanlig for rugby-spillere. I løpet av 2013 og 2014 måtte han blant annet bygge opp kneet sitt på nytt med operasjoner to ganger. Den andre gangen var etter at ligamenter i kneet hadde blitt skadet igjen etter bare noen få kamper etter den første operasjonen. Å kjempe seg tilbake etter noe slikt står det respekt av.

Veien videre

Som nevnt har David Pocock signert for den japanske klubben Panasonic Wild Knights fram til og med 2019–2020-sesongen. Når den er over er han 32 år, og med en lang karriere innenfor rugby bak seg, er det kanskje ikke mulig at han begynner å trappe ned etter hvert. Likevel kan et alternativ være at han vender tilbake til Australia og spiller noen år til for Brumbies eller et annet lag.

Oppsummering

David Pocock fremstår som en svært engasjert og dedikert idrettsmann. I tillegg til en lang karriere innenfor rugby – der han har overkommet flere skader – utmerker han seg dessuten med sitt engasjementet utenfor banen. Det er få andre idrettsmenn på elitenivå som på samme måte kjemper for både menneskers og dyrs rettigheter. Det skal bli spennende å se om Pocock fortsetter med profesjonell rugby i 2020, eller om han fokuserer på sine andre interesser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
*
*