By - adminy

Bli kjent med Owen Farrel!

Owen Andrew Farrel er en profesjonell rugbyspiller fra Greater Manchester i England, som ble født 24. september 1991. For øyeblikket spiller Farrel for Premiership Rugby-laget Saracens. Han har spilt rugby på internasjonalt nivå for England helt siden 2012, og har tidligere spilt for British and Irish Lions. Owen Farrel har siden 2018 også fungert som kaptein for England sitt landslag, noe som sier litt om hvor stor denne karen er i miljøet sitt.

Av mange regnes Owen Farrel å være den beste aktive rugby union-spilleren i verden, og briten har blitt nominert til flere priser, som «World Rugby Player of the Year» i både 2012, 2016 og 2017. Owen fattet tidlig interesse for rugby, ettersom faren hans Andy Farrel spilte både rugby union og rugby league for England. Owens foretrukne posisjon på banen er «fly-half», men han spiller også på midtbanen for England under internasjonale kamper.

Tidlig karriere

20 år gammel fikk Owen Farrel spille for klubben England Elite Player Squad, etter at Stuart Lancaster valgte ham ut til laget som skulle delta i Six Nations Championship i 2012. Farrel var den yngste spilleren på laget, men overbeviste både publikum og lagspillere. I februar 2012 debuterte han mot Skottland som midtbanespiller, med varierende suksess. I hans neste kamp, mot Italia, sparket han fire straffespark blant annet.

Dette året møtte Farrels lag også Wales, Frankrike og Irland. I sistnevnte kamp imponerte Farrel med flere mål, og mange begynte nå å få øynene opp for den unge spilleren. Han avsluttet konkurransen med 63 poeng fra fem kamper, noe som er ganske imponerende i rugby-sammenheng. Sommeren 2012 ble han igjen valgt ut til å spille i sommerturneringen i Sør-Afrika. Her scoret han respektable 17 poeng slik at England gikk av med seieren.

Videre suksess for unge Farrel

Første desember i 2012 startet Farrel for England i kampen mot New Zealand, og scoret totalt 17 poeng, noe som bidro til at England fikk en rekordstor seier – dette var det meste laget noensinne hadde vunnet mot gigantene All Blacks. Farrel ble siden nominert til «IRB Player of the Year», men tapte mot New Zealands Dan Carter. Farrel ble også nominert til RBS Six Nations’ «Man of the match» for sin utmerkelse.

Etter en pause fra engelsk rugby for å delta i Lions-turneringen, returnerte Farrel til England for «QBE autumn internationals» i 2013. Han spilte i fulle 80 minutter mot Wallabies, og imponerte en hel verden ved å bryte seg gjennom Australias forsvar og score. Dette skulle vise seg å være avgjørende for Englands seier, og de vant 20–13 mot Wallabies. Dette var selvfølgelig stort for den unge britiske spilleren.

Owen Farrel i British and Irish Lions

I 2013 ble Owen Farrel valgt ut til British and Irish Lions, da de skulle på turnering i Australia. Farrel startet kampen for Lions i Hong Kong første juni mot Barbarians, og sørget for en 59–8-seier for Lions. I hans andre kamp, mot Western Force, startet Farrel på benken, og kom på banen i kampens 66 minutt. Her scoret han med en gang, og hjalp Lions å vinne 69–17.

I 2017 ble Farrel igjen valgt ut som en del av Lions da de skulle på turnering til New Zealand. Han hadde en sentral rolle i kampene, og startet i alle tre kampene mot All Blacks. Lions har opplevd både tap og seire med Owen Farrel som en del av laget, men det er ikke tvil om at den kjente rugbyspilleren har vært med å heve britisk rugby til et nytt nivå de siste årene.

Interessante fakta om Owen Farrel

Visste du at Farrel feirer hvert mål han scorer ved å presse pekefingrene mot hverandre for å lage et «JJ»-tegn, som står for «Joining Jack», et veldedig tiltak dedikert til ofre av sykdommen Duchennes muskeldystrofi. Med dette retter Owen oppmerksomhet på en alvorlig og ikke så velkjent sykdom som vanligvis rammer barn ned i fire-års alder, noe som er svært positivt. Kanskje han kan inspirere flere til å støtte en god sak?

Oppsummering

Owen Farrel er en profesjonell rugbyspiller fra Greater Manchester i England, og ble født 24. september 1991. I dag spiller Farrel for Premiership Rugby-laget Saracens, men karrieren begynte allerede i 2012. Han har spilt rugby på internasjonalt nivå for England helt siden han var 20, og har tidligere spilt for British and Irish Lions. Farrel er utvilsomt en spennende og sentral spiller i rugby-sporten, og brenner i tillegg for en god sak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.
*
*