By - adminy

Alt om rugby!

Velkommen til oslorugbyklubb.no! Vi vet at mange nordmenn elsker å utforske nye sportsgrener. Er du lei av tradisjonell fotball eller amerikansk fotball? Hvorfor ikke bli bedre kjent med en sport som på mange måter er en mellomting? På denne siden vil du finne mye nyttig informasjon om sportsgrenen rugby. Vi vil gi deg oversikt over rugbys historie, regler, drakter, utstyr (som ballen) og noen av de mest kjente spillerne.

Rugby er en fysisk tøff sport, og kan beskrives som en lagidrett med stor grad av fysisk kontakt og lite bruk av beskyttelse. Faktisk spilles sporten ofte uten beskyttelse. Mange kaller idrettsgrenen for «rugby-fotball», da den har mange likhetstrekk med fotball. Vi skiller som regel mellom «rugby union» og «rugby league», med henholdsvis 15 og 13 spillere, samt sjumannsrugby. Rugby spilles med en spesiell oval ball, og denne kan kun kastes til siden eller bakover.

Hvorfor elsker vi rugby?

Stadig flere nordmenn får øynene opp for rugby. Dette er kanskje ikke så rart – sporten vekker nysgjerrighet og er svært spennende å følge med på. Der amerikansk fotball spilles med svært mye beskyttelse, spilles rugby gjerne helt uten. Mange anser rugby for å være en barsk sport for tøffinger – noe som på mange måter stemmer. Samtidig er det svært mye fokus på at spillerne skal ha en sunn sportslig opptreden på banen.

Dette er fordi spillerne naturligvis er mer utsatt for skade når de spiller uten hjelm og lignende. Viktigheten av å spille på en respektfull måte har gjort rugby til en sport for gentlemen i manges øyne. Kombinasjonen av barskhet og det å spille som en gentleman, gjør rugby til noe helt unikt – og vi elsker det. Spenningen når den ovale ballen kastes over motstanderlaget sin tverrligger, er til å ta og føle på.

Hva finner du på denne siden?

Vi ønsker at du skal få øynene opp for rugby, dersom du ikke allerede er interessert i denne morsomme lagidretten. Derfor har vi utarbeidet en rekke artikler og guider der du kan lære mer om regler i rugby, rugbyballen, utstyr og mye mer. Vi gir deg også en presentasjon av de mest kjente spillerne innen rugby, som Ma’a Nonu, David Pocock og Owen Farrel. Kanskje du får lyst å prøve rugby selv?

Siden vår er imidlertid ikke bare beregnet på dem som er nybegynnere innen rugby-sporten. Enten du allerede er en aktiv rugby-spiller, eller bare følger med på rugby på TV, vil du kunne lære masse nyttig informasjon i våre guider. Du kan for eksempel lære mer om historien bak rugby, så vel som å lese om rugbys utbredelse i Norge. Vi er sikre på at du vil kunne lære noe nytt på oslorugbyklubb.no!

Hvorfor bør du sjekke ut oslorugbyklubb.no?

Det er mange gode grunner til å ta en kikk på siden vår. For det første kan du lære mer om rugbys historie, noen kjente spillere, utstyret som brukes og reglene i spillet, men du vil også oppdage at siden vår er inspirerende og morsom å følge med på. Rugby er en gammel sport med røtter fra 1800-tallets England, men det er først de senere årene at vi nordmenn virkelig har fattet interesse for sporten.

Ettersom vi ønsker at enda flere skal få øynene opp for rugby, gir vi deg en god oversikt over rugby i Norge. Her kan du blant annet finne ut mer om hvilke klubber i Norge som har rugby. Bor du i en storby er sjansen stor for at du har en rugby-klubb like i nærheten, men det finnes også mindre klubber spredt rundt om i landet. Kanskje du kan introdusere barna dine for en klubb?

Rugby har kommet for å bli

Som nevnt stammer rugby fra England, og kan spores tilbake til 1823, da skoleeleven William Webb Ellis tok opp ballen og løp med den under en fotballkamp på skolen Rugby School. Det er altså herfra sporten har fått sitt navn. Rugby spilles den dag i dag, og har dannet grunnlaget for både kanadisk og amerikansk fotball siden den spede begynnelsen på 1800-tallet. Rugby har virkelig blitt en etablert sport som har kommet for å bli.

Oppsummering

Rugby er kanskje en ukjent sport for mange nordmenn, mens andre allerede har fått øynene opp for denne lagidretten. Sporten kan nesten beskrives som en mellomting mellom fotball og amerikansk fotball, og er en sport for barske gentlemen. Her på oslorugbyklubb.no kan du bli bedre kjent med rugbys regler, historie, mest kjente spillere, utstyr og mye mer. Kanskje dette er sporten for deg? Her får du det beste fra flere verdener!

1 thought on “Alt om rugby!

Hairstyles Vip April 12, 2021 at 9:38 pm

Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too excellent. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is really a great website.

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.
*
*